In het jaar 2020 zijn er meer nieuwe huisdiereigenaren bijgekomen dan ooit. Dit komt omdat het jaar 2020 in het teken stond van lockdowns en verveling in huis. Veel mensen hebben dan ook een huisdier gekocht om het huishouden wat op te vrolijken en uit te breiden. Een huisdier brengt echter tal van verantwoordelijkheden met zich mee. Deze lijken nu nog makkelijk na te komen omdat we nog steeds in een lockdown leven. Als het land straks echter weer opent en men weer normaal naar het werk mag, hebben de huisdieren nog steeds dezelfde aandacht nodig! In deze blog geven we je enkele tips met betrekking tot de verzorging van het huisdier.

Voeding

Het achterlaten van voedingsstoffen voor de huisdieren is ontzettend belangrijk als je de gehele dag van huis bent. In eerste instantie zal het voor de dieren misschien wat onwennig zijn, maar op den duur leren ze hiermee omgaan. Honden zullen namelijk waarschijnlijk de eerste paar dagen het eten in luttele seconden naar binnen schransen. Op den duur zal ook jouw hond beseffen dat dit het voedsel voor de rest van de dag is en het verdeeld over de dag opeten. Het is verstandig om van tevoren goed uit te meten hoeveel jouw huisdier per dag mag eten. Zo weet je zeker dat je het beestje niet teveel eten geeft. Als je dit structureel doet dan ligt namelijk obesitas of suikerziekte bij honden gemakkelijk op de loer.

Verzorging

Ondanks dat je minder tijd voor je huisdieren zult hebben zul je de huisdieren nog steeds dezelfde verzorging moeten bieden. Het feit dat je minder tijd doorbrengt met het beestje betekent zeker niet dat het beestje minder aandacht nodig heeft. Probeer daarom iedere week een aantal verzorgingsmomenten in te plannen. Zo weet je zeker dat je de gezondheid van het beestje niet verwaarloost. Bij een kat kun je bijvoorbeeld de vacht wassen en controleren op vlooien. Bij een hond is het raadzaam om iedere week een keer de oren schoon te maken, zo minimaliseer je de kans op bijvoorbeeld oorontsteking hond. Door deze verzorgingsactiviteiten regelmatig uit te voeren minimaliseer je de kans dat het beestje op het gebied van gezondheid verslechterd zonder dat je het zelf door hebt. Het is dus aan iedere huisdiereigenaar aan te raden om hier serieus mee om te gaan!