Leuke onderwerpen

schaapsloop.nl/

Waarover kunt u praten op een

eerste date

Als u de perfecte activiteit gevonden hebt, moet u natuurlijk ook nog iets vinden om over te praten. Een gouden tip is om niet te veel over uzelf te praten en vooral veel interesse te tonen in de ander. U heeft misschien online al wat gepraat over elkaars interesses, vrienden of job. U kunt altijd extra vragen stellen over wat u al weet. Dat toont meteen dat u aandachtig heeft geluisterd.

eerste date
Mogelijke onderwerpen

Mogelijke onderwerpen

Eenvoudige onderwerpen om over te praten zijn hobby’s en interesses. Wat zijn uw favoriete boeken, films of bands? Hoe brengt u het liefst uw vrije tijd door? Het zijn veilige onderwerpen die u meteen iets leren over uw date. Bent u klaar om het over serieuzere onderwerpen te hebben, dan kunt u vragen naar ambities en toekomstplannen. Als u graag meer dan een leuke date wil met deze persoon, is het belangrijk dat u op dat vlak een goede match heeft. Een andere leuke manier om stiltes op te vullen, zijn dilemma’s. Eet hij of zij liever jonge of oude kaas? Wil uw date liever een vakantie op het strand of in de bergen? U leert elkaar snel beter kennen en het levert soms grappige antwoorden op.

Vragenlijst voor liefde

Wist u dat psychologen zelfs vragenlijsten hebben ontwikkeld die ervoor zouden zorgen dat u verliefd wordt? Dat is natuurlijk een goed idee als u een relatie wilt overhouden aan uw dates. De lijst van de Amerikaanse psycholoog Arthur Aron bevat bijna veertig vragen die u een voor een aan elkaar moet voorlezen. U moet ze ook allebei zo eerlijk mogelijk beantwoorden. Uit onderzoek van de psychologen bleek dat mensen die elkaar voordien niet kenden en samen de hele lijst hadden doorlopen, elkaar nadien aardiger vonden. Sommige mensen in het experiment werden zelfs zo verliefd, dat ze later trouwden. De hele lijst gaan we hier niet voor u opsommen, maar u vindt hem makkelijk online. Probeer het maar, het werkt!